Erwetensoep !!!
un seul bol, et on est calé pour la journée !!!
pour les zamateurs : la recette !
Ingredienten voor dit recept van erwtensoep•1 liter water
•250 gram aardappelen in stukken gesneden
•1 groot laurierblad
•1 ui, gesnipperd in kleine stukjes
•250 ml erwten voor de soep
•een handvol erwten om apart te stoven
•olie om te stoven (20 gram, 1 eetlepel)
•peper en zout (bijvoorbeeld 1 koffielepel) naar smaak
Erwtensoep maken 1.Verwarm de olie of vetstof in een pan en laat de ui goudgeel worden.
2.Voeg de aardappels, de 250ml erwten en een beetje (2 soeplepels) water toe. Laat een 5 tal minuten stoven op laag vuur zonder de ui aanbrandt of bruin wordt.
3.Voeg water, zout en laurierblad toe en breng aan de kook.
4.Doe een deksel op de pot en laat een 20 tal minuten zachtjes doorkoken.
5.Verwarm in een andere pan opnieuw wat olie of vetstof en laat de handvol overige erwten een 5 tal minuten stoven. Doe van het vuur en zet apart in een koud kopje of schoteltje.
6.Nadat de erwtensoep 20 minuten heeft gekookt voegt u peper en zout toe. Neem een staafmixer en mix de soep. Proef en voeg indien nodig meer peper of zout toe.
7.Breng de erwtensoep opnieuw aan de kook en laat 5 minuten doorkoken zodat de zetmeelsmaak van de aardappelen verdwijnt.
8.Voeg de apart gehouden gestoofde handvol erwten toe en serveer lekker warm!
et bien évidemment, on peut rajouter du spek !!!
•Snijd 100 gram spek in stukjes. Doe in een tefal-pan op laag vuur zodat de vetstof vrijkomt.
•Als het spek-vlees donkerrood en doorbakken is verwijdert u het spek uit de pan en houdt u het apart.
•Gebruik deze vetstof en volg de stappen in het bovenvermelde erwtensoep recept.
•Voeg net voor het opdienen – stap 8 – ook het spek-vlees toe!
et pour les fins gourmets :
Tip : Vervang het spek met stukjes ringworst of in stukjes gesneden Frankfurter Worstjes (TV-worstjes). Natuurlijk heb je dan wel geen spekvet om de erwtjes in te stoven.
et n'oubliez pas : la cuillère doit tenir debout dans le bol ...
